Anmeldelse

Boligformer og forbrug af energi, transport og vand

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De senere års ret hyppige omtale af (menneskeskabte?) forværringer af det globale klima synes ikke at have smittet afgørende af på eksempelvis unge menneskers holdning til og forbrug af resurser.

Dette er formentlig en af bevæggrundene bag et nyudgivet hæfte fra Det Økologiske Råd. Målgruppen er netop unge i gymnasiet og i folkeskolens ældste klasser, som man - endnu en gang - forsøger at få i tale ved at udarbejde et undervisningsmateriale, der oven i købet er gratis.

Der tages udgangspunkt i syv familiers boligformer og deres forbrug af el-energi, transport og vand. Alt behandles grundigt, grænsende til det omstændelige - alene hæftets lange titel giver et fingerpeg herom. Og det er altså ikke, fordi intentionerne er dårlige, men mon ikke de fleste elever går kolde på at skulle have næsten samme tunge og sine steder sprogligt ubehjælpsomme tekst gentaget for tredje, femte eller syvende gang?

I de følgende siders elevopgaver er hovedvægten lagt på matematik tilsat lidt fysik og nogle samfundsfaglige overvejelser. Her er der et klart behov for at luge ud i opgavemængden, hvis den ikke også skal forekomme dræbende.

Den mest tilgængelige del af materialet er faktasiderne bagest i hæftet. Der er det blot en skam, at konklusionerne drages på forhånd: "Grafen viser ...".

Tja, erfarne folk med indsigt i både faglighed og pædagogisk formidling findes jo tilknyttet de etablerede skolebogsforlag. Men så bliver prisen jo også en anden.