Anmeldelse

Vandeksperimentariet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uformelle læringsmiljøer. Det har vi hårdt brug for også i naturfagsundervisningen. Randbøldal-Museet er som historisk aktivitetscenter et blandt mange, der kan tilgodese forskellige læringsstrategier. I dette hæfte præsenteres mulighederne for at benytte vandets kræfter i eksperimenter under et skolebesøg på stedet lidt øst for Billund.

Baggrunden for Vandeksperimentariets opbygning ridses op, og hæftet formidler både tidligere tiders måde at løse energi- og vandresurser på og nutidens løsninger i den tredje verden. På den måde kan man samtidig med den historiske oplevelse og fysikeksperimenter få et værdifuldt indblik i og en større forståelse for udviklingsprojekter i ulande. Stedet byder på et væld af aktivitetsmuligheder, og hæftet beskriver hver enkelt af eksperimentariets i alt 20 spændende stationer.

Her er Arkimedes' skrue, vippebrønd, bambuspumpe, vandmølle, turbineskib, pumper, sluser, bro, overfaldshjul, åletrappe, vandværk og meget andet. For hver station serveres i teksten en kort brugsanvisning, den fysiske baggrund forklares, og historien bag mekanikken fortælles. Et oplagt hæfte til brug før, under og efter et besøg på Vandeksperimentariet i det midtsydjyske.