Stop brugerbetaling nu

Foreninger vil have en klar lovgivning og straks nye retningslinier for kommunerne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skole og Samfund og Danmarks Lærerforening opfordrer Folketinget til en hurtig lovgivning, der sætter en stopper for brugerbetaling i folkeskolen. Samtidig vil de to organisationer have undervisningsministeren til straks at meddele kommunerne, at forældre ikke må opkræves penge til finansiering af lejrskoleophold.

- Skolerne og forældrene er efterladt i et tomrum, indtil lovgivningen er strammet op. Derfor opfordrer vi undervisningsministeren og de uddannelsespolitiske ordførere til at fremskynde lovgivningen på dette område, siger Birgitte Bjerregaard, formand for Skole og Samfund, og Anni Herfort Andersen, formand for Danmarks Lærerforening i en pressemeddelelse.

De to organisationer opfordrer Folketinget til at sikre med den nye lov, at der ikke må opkræves forældrebetaling.

- Vi har set, at flere politikere har gjort sig til talsmænd for, at det vil være i orden at opkræve betaling for elevernes kost og logi under lejrskoler, men det er en glidebane, der vil åbne mulighed for nye uklarheder. Forældre med børn i folkeskolen betaler for deres børns skolegang via skatten. Folkeskolen skal give lige muligheder for alle. Derfor skal det være gratis at gå i den danske folkeskole.

Birgitte Bjerregaard og Anni Herfort Andersen opfordrer endelig undervisningsminister Ole Vig Jensen til straks at gøre det klart for kommunerne, at de i den nuværende situation ikke bør opkræve forældrebetaling.

- Det er uholdbart, at Kommunernes Landsforening har meddelt kommunerne, at de skal fortsætte deres hidtidige praksis på dette felt, konkluderer de.

dhs

Powered by Labrador CMS