Debat

Undren

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolen nummer 41 fik mig til at skrive dette læserbrev, noget, jeg som lærerstuderende gør med rystende hænder.

Hvis der er noget, jeg har 'undret' mig over, lige siden jeg for første gang modtog bladet Folkeskolen, så er det læserbrevene.

Debatten bølger lystigt frem og tilbage mellem den ene og den anden. Men læser man bladet flere uger i træk, opdager man et sælsomt fænomen. Det er altid de samme, som debatterer, og helst også om det samme emne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Debatten er for det meste også meget politisk præget med mange sure opstød. For at være helt ærlig så kan jeg ikke bruge det til ret meget, og mon ikke der findes mere relevante steder at fremføre disse ting.

Det er ikke fordi, jeg ikke er interesseret i for eksempel Ekstra Bladets kampagne om indvandrere, og jeg kan også godt se relevansen. Men ikke flere uger efter, at toget er kørt.

Hvad jeg som lærerstuderende kan bruge til noget, er, at erfarne lærere kommer på banen med, hvad der rører sig ude i den virkelige skole. Øs ud af jeres erfaringer og holdninger til alt inden for den pædagogiske verden. Og ikke mindst den virkelighed, som I lever med.

Led mig ikke rundt i mørket, men hjælp mig til at åbne mine egne øjne.

I disse tider, hvor skolen er under pres fra forskellige sider, savner jeg 'læreren' i debatten.

Kloge forskere og teorier kan jeg få nok af, det er bare at tænde for fjernsynet eller åbne avisen.

Kunne debatten ikke blive lidt mere orienteret om det overordnede emne, som selvfølgelig må være folkeskolen.

Brian Bo Jonstrup

Skaarup