Anmeldelse

Cypern

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Europa har i de sidste 150 år haft en del lande og hovedstæder, der har været delte på grund af historiens gang, men efter murens fald er det næsten et overstået kapitel. Cypern er stadig et af Europas problemområder, og øens og hovedstadens opdeling giver dagligt problemer for øens indbyggere.

Fakta:

Titel: Cypern

Forfatter: Peter Bejder, Kim Boye Holt

Pris: 172 kroner

Sider: 64 sider

Serie: Det ny Europa

Type: Bog

Forlag: Alinea

Forfatterne Peter Bejder og Kim Boye Holt har besøgt øen og har beskrevet det i udgivelsen "Cypern - Geografi og samfund" i Alineas serie "Det ny Europa".

Bogen tager udgangspunkt i menneskers, især unges, oplevelser af, hvordan det er at leve i et område, der er delt i to. Herefter bliver læseren guidet igennem bevæggrundene og historien bag landets aktuelle konflikt, og bogen rummer fortællingen set fra de forskellige parters side.

Det kunne lyde som tung læsning, men forfatterne har magtet at sætte fortællingen ind i en nutidig kontekst med udgangspunkt i enkelte personer og har derved gjort bogen vedkommende for læseren. Bogen giver også et billede af et nutidigt Cypern, der i den grad satser på turismen som indtægtskilde, med de fordele og ulemper det medfører.

Bogen stiller krav til elevernes læsefærdigheder, men teksten bliver støttet af gode billeder, der gør forståelsen bedre. Læseren får stor indsigt i, hvordan livet er i et land med dybe konflikter, men også med en dagligdag med skole, job og fritid.

"Cypern" kan klart anbefales til undervisningen i geografi, når der skal arbejdes med emner, enten som klassesæt eller som skolebiblioteksbog.