Sjov skole på Nettet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der findes ikke mange www-sider, der henvender sig til børn på de tidlige klassetrin og samtidig prøver at lære dem noget.

Vi har i denne uge været på jagt efter sider, der med grafisk design, interaktiv og faglig substans skaber en situation, hvor børn faktisk kan lære noget.

En af de bedste danske undervisnings-websider er www.lilleby.dk. Denne side skildrer to små landsbysamfund, og man finder en del onlineopgaver, der involverer skoleelever, når de er på Internettet. Vi har anmeldt 'lilleby' tidligere og benytter således lejligheden til at gøre opmærksom på, at man kan søge efter artikler i alle tidligere numre af Folkeskolen på www.folkeskolen.dk

Surfer man imidlertid internationalt, dukker www.funschool.com op. 'Funschool' er vel en af de første sider på Internettet, der startede med at lave interaktiv netundervisning. På denne side finder man et utal af java-applets, der behandler skolefag på en sjov måde. Alle opgaverne er grupperet efter fire alderstrin startende med børnehave til 8-9. klassesniveau. De fleste opgaver/spil er udformet som udfordringer til eleven. Det handler for det meste om at gennemføre med højest mulige point. Det virker motiverende på børn. Man kan diskutere den faglige kvalitet i de enkelte spil, men det vækker børns interesse for mediet. 'Funschool' er en amerikansk side, og det betyder, at vi i skoletiden har hurtig Internetadgang til USA (de sover jo alle sammen 'over there'). Siden er delvist reklamefinansieret, men det er sobert og på ingen måde anmassende. Siden er på engelsk, men det betyder intet, da det meste tekst er fulgt op af symboler. 'Funschool' er stadig et unikt sted på Internettet, især når det drejer sig om at henvende sig til børn i en undervisningssituation. Vi på redaktionen har ikke set lignende satsninger med hensyn til skole/undervisning andre steder på Nettet. Kender du imidlertid en adresse, der rummer lignende undervisningsmæssige kvaliteter, så send et link til netopnu@skolekom.dk