Folkeskolens leder:

Kongen af Kildevang

Underrubrik

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Peter Dürrfelds nyeste roman, 'Otium', optræder en latterlig biperson, den folkekære Kjeld Ipsen - borgmester i sove- og fodboldbyen vest for hovedstaden. Han har et årvågent, nærmest bondesnu blik, når han kigger ud over sine smalle læsebriller, får læseren at vide. Han er magt-, selv- og fodboldglad. Men man kan ikke frakende ham en betydelig karisma. Kongen af Kildevang, kaldes han.

På tv-skærme og i formiddagsavisernes uvirkelige virkelighed optræder stand-up-komikeren Kjeld Rasmussen fra Brøndby. Med et pokerfjæs, der viser, at han har sat hegn om sig selv, så al forstand holdes ude, fortæller han, at det nu er forbudt at servere halalslagtet kød i byens børnehaver. Det skal fremme integrationen af muslimerne. Fremme integrationen! Det næste bliver, at han vil forbyde, at man bruger fødderne i fodbold. For at fremme fornuften.

Kjeld Rasmussen lægger op til farlig isolation og konfrontation. Man kunne ønske, at han kun var en biperson i en bog.

-th