Et fagligt bijob

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisning er mange ting - Danmarks Lærerforening søger lige nu otte-ti mennesker, som kan undervise i den nye overenskomst rundt om i Danmark.

Hvis man er interesseret i sådan et fagligt bijob i november og december i år, skal man meget snart henvende sig til sin kreds- eller amtskredsformand, som har et ansøgningsskema liggende. Jobbet kræver lidt voksenpædagogisk erfaring og et indgående forhåndskendskab til læreroverenskomsterne, og kursuskontoret i Lærerforeningen forventer også, at ansøgerne har erfaring fra fagligt arbejde for eksempel som kredstyrelsesmedlem eller tillidsrepræsentant.

Instruktørerne får selv et kursus og skal efterfølgende holde otte-ti endagskurser for tillidsrepræsentanter og skoleledere. På forhånd skal man sikre sig, at man kan få 'fri fra skole' - Lærerforeningen betaler selvfølgelig for frikøbet, ligesom man får dækket transportudgifter og får honorar for undervisningen.