Mette Vested

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi har mistet en god ven og kollega på Toftevangskolen i Ebeltoft. Den 30. juni døde Mette Vested efter lang tids alvorlig sygdom. Hun blev 46 år.

Mette dimitterede fra Odense Seminarium i 1980. Hun var også født og opvokset i denne by, men blev allerede i 1981 ansat på Toftevangskolen. Her har Mette siden arbejdet bortset fra flere sygdomsperioder i de senere år. Efter disse ufrivillige pauser vendte Mette hver gang tilbage med fornyet energi, entusiasme og forhåbning.

Hun underviste først og fremmest i sprog, hvortil hun blandt andet fandt inspiration på udvekslingsture og kurser i udlandet. Når Mette kom hjem fra disse ophold, var hun altid fuld af friske ideer til gavn for elever og kolleger, og samtidig fandt hun det udfordrende og magtpåliggende at fortælle om den danske kultur i udlandet.

Mette mødte altid sine elever på en varm og menneskekærlig måde. Hendes positive livssyn smittede af på hendes undervisning, og hun var meget opmærksom på det enkelte barns trivsel. Hendes grundholdning var, at man kommer længst med ros og et klap på skulderen.

Som kolleger har vi også nydt godt af Mettes store hjerte og livsklogskab. Hun havde altid tid til at lytte og kunne oftest finde et lille lys i selv tilsyneladende håbløse situationer. Også i forbindelse med sit eget sygdomsforløb viste hun en ufattelig evne til at få det bedste ud af nuet, være opmærksom på og glæde sig over det store i de små ting.

Mette var meget glad for livet, men hun accepterede, at hendes ikke skulle blive så langt. For vi andre var det en trøst i sorgen. Hun var et stærkt og fint menneske, og vi savner hendes livsglæde og varme engagement.

Vore tanker går til Mettes to børn, Matias og Katrine, og til hendes forældre.

Kollegerne på Toftevangskolen

Ebeltoft