Jørn Jensen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er med sorg, at medarbejdere og ledelse ved Balleskolen i Silkeborg har fået meddelelsen om, at vor kollega Jørn Jensen pludseligt er afgået ved døden få dage inden skolestart.

Jørn blev dimitteret fra Silkeborg Seminarium i 1978 og straks ansat ved Bakkeskolen, hvor han virkede indtil skolens nedlæggelse i 1989. Herefter gjorde han tjeneste ved Dybkærskolen, hvor han huskes som en meget kompetent lærer, der manifesterede sig inden for sine fag. I 2001 blev Jørn ansat hos os, hvor han hurtigt faldt til. Som lærer blev han respekteret som en kapacitet, der som en selvfølge blev elsket af eleverne. Det var dem, der var omdrejningspunktet i hans virke.

Specialundervisning var en af hans forcer, og han ville gerne uddybe sin viden. Også når det gjaldt kreative aktiviteter, var han i sit es. Der er mange børn og unge, som vil mindes ham for hans indsatser på ekskursioner og lejrskoler. Når han var i naturen, levede han, og eleverne fik et selvværd, som kollegerne ikke tidligere havde set.

Selv om Jørn kun fik kort tid til at arbejde med os på Balleskolen, nåede han at præge os alle sammen med sin venlighed og imødekommenhed. Når vi så det stille lune smil efter hans humoristiske bemærkninger - ofte om børn, der havde det svært - så vidste vi, hvad humoren dækkede over, nemlig en stærk indlevelse og medfølelse, som hver enkelt elev fik gavn af.

Vi vidste, at Jørn i de sidste år var ramt af sygdom. Alligevel var meddelelsen om, at en blodprop havde sat et brat stop for hans liv, et chok for os.

Jørn døde 49 år.

Fra Balleskolen sender vi Jørns familie de varmeste tanker.

Æret være hans minde.

Henning Frederiksen

skoleinspektør

Powered by Labrador CMS