Hvad må eleverne så bruge tekst og billeder til?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ja, man skal selvfølgelig overholde gældende regler for kopiering af digitalt materiale. Men heldigvis dukker der flere og flere websteder op, som er målrettet undervisningssituationer, og som derfor direkte beskriver, hvordan eleverne må bruge tekst og billeder. Det gælder på www.skovogmennesker.dk, et netsted med projektideer til regnskoven: Det er tilladt at kopiere og udprinte billeder og tekster til skoleundervisning, i alle andre tilfælde gælder copyright.

I arkivet på www.nepenthes.dk kan man blandt andet finde billeder fra regnskoven og fra dansk naturskov. Her står der: Brug billederne til inspiration eller som forside til en opgave.

Et rigtig inspirerende og yderst læreranvendeligt natursted er www.skoveniskolen.dk

Her finder man under 'Store dyr i skoven' en masse dyrebilleder med forklaringen: Klik på billedet for at se det i stor størrelse. Gem billedet ved at klikke på det med højre musetast og derefter på 'gem billede'. Du må bruge billederne, alt det du vil, så længe det er i forbindelse med undervisning.

Herligt med sådan en tekst direkte til eleverne. Hvordan gør du, og hvad må du! Lad os få meget mere af den slags på nettet, så begynder vi at kunne bruge det til noget i den almindelige undervisning. Måske ender lærerens mareridt ligefrem med at blive forvandlet til ønskedrømmen om brug af nettet i en faglig sammenhæng.

Powered by Labrador CMS