Mette Juel Jensen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fredag den 3. august bredte der sig en stemning af sorg på Himmelev Skole i Roskilde. Mette Juel Jensen var død ganske uventet.

Vi vidste alle, at Mette var syg, men også at hun havde kæmpet så hårdt. Mette ville ikke acceptere, at kræften skulle være stærkere end hende, hun ville ikke give op - der var så meget, der skulle nås, både privat og på skolen, og Mette nåede meget!

Mette blev kun 50 år og var 27 år på Himmelev Skole, så vi var en stor del af Mettes liv og identitet.

Mettes fag var dansk, engelsk og idræt. Mange elever har profiteret af Mettes kompetente undervisning. Mette var desuden klasselærer med alt, hvad dette indebærer. Mettes elever fik de nødvendige puf, omsorg og opmærksomhed. De var aldrig i tvivl om, at de i Mette havde en voksen, der holdt af dem og passede på dem.

Også blandt kollegerne var Mette en afholdt og respekteret kollega, der gennem årene bestred forskellige tillidsposter som mødeleder for PR og tillidsmand, og hun var til det sidste optaget

af og havde overskud til at tænke på kollegernes ve og vel.

Mettes arbejde bar trods hendes sygdom præg af en helt usædvanlig pligtopfyldenhed, og hun brugte uanede kræfter på at passe det!

Mette elskede livet og brugte det meget intensivt den sidste tid. At mange af kræfterne gik til os, er vi taknemmelige for.

Vi vil savne Mettes faglige dygtighed, hendes pligtfølelse, evne til at skære igennem, barske humor, omsorg og meget mere.

Vore tanker går i denne svære tid til Mettes familie, som alt for tidligt har mistet deres samlingspunkt.

Æret være Mettes minde!

På Himmelev Skoles vegne

Anne Aabrink