Anmeldelse

Global Conflicts: Palestine

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I spillet har eleven rollen som en journalist, der skal forsøge at dække begivenheder i konflikten mellem palæstinensere og israelere. Elevens opgave er gennem en række missioner at interviewe forskellige kilder på stedet og forholde sig til dem. Det bedste resultat opnås ved at forholde sig objektivt og alligevel udvise forståelse over for de forskellige parter i konflikten. Undervejs samles en række citater sammen, som skal bruges i en aktuel artikel.

Fakta:

Titel: Global Conflicts: Palestine

Type: Cd og internet

Forlag: Serious Games Interactive

Rollen som journalist er det bærende didaktiske element. Eleven er selv agerende under indsamling af informationer og lærer gennem udøvelsen af erhvervet som journalist, både i og uden for spillet. I rollen møder eleven realistiske dilemmaer og problemstillinger, som kan være vanskelige at kommunikere gennem traditionel undervisning.

Materialet lægger op til videre arbejde med emnet uden for spillet gennem en række afklarende opgaver i det medfølgende elevhæfte samt individuelt skriftligt arbejde. Materialet virker en anelse vanskeligt for elever i overbygningen, men spillet giver rig mulighed for at arbejde videre i rollen på andre måder, for eksempel via blogs eller andre former for nyhedsformidling, og det er derfor først og fremmest spillets evne til at skabe en læringssituation, der er interessant.

Spillet kan spilles på dansk, engelsk og tysk, og er relativt teksttungt. Spillerens indflydelse begrænses primært til valg af dialoger og bevægelse mellem lokaliteter. Til gengæld lever grafik og navigation fuldt op til forventningerne til et moderne computerspil.