Anmeldelse

Storbritannien i forandring

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Storbritannien i forandring" er en del af serien "Aktuel historie", som forlaget Alinea udgiver. Bogen er skrevet af Kjartan Simonsen, der har gjort et godt arbejde for at formidle den enestående historie, som Storbritannien har gennemgået som stat i de sidste par årtusinder frem til nutiden, hvor vi møder et multikulturelt og -etnisk samfund med store sociale problemer.

Bogen giver en god indføring i britisk kultur, sport, erhvervsliv, demokrati og politik. Vi møder også nationale og internationale emner som forholdet til Irland, IRA, USA og EU, og man får i det hele taget et godt overblik, når bogen er læst igennem.

Bogen er ret teksttung, men er heldigvis rigt illustreret med gode billeder, der støtter teksterne.

"Storbritannien i forandring"kan anbefales til emneundervisning i 8. og 9. klasse med tilknytning til historie, samfundsfag og til dels geografi.