Vibeke Rydder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For nogle dage siden fik vi på Dalgasskolen i Skive at vide, at øvelsesskolelærer Vibeke Rydder var død om natten den 9. marts. Hun blev ikke mere end 64 år og fik kun kort tid som pensionist.

Vibeke Rydder blev lærer i 1961, og efter nogle ansættelser i København og i Nordsjælland kom hun i 1970 til Dalgasskolen og var her med til at starte skolen og til - gennem et langt lærerliv - at gøre den til den skole, den er i dag.

Her befandt Vibeke sig godt, og i sine sidste år som lærer gjorde hun - med finfølelse og takt - en stor indsats for at hjælpe de tosprogede elever til indsigt i det danske sprog og den danske livsstil.

Hun vil altid blive husket som en retlinet, fagligt meget dygtig, venlig og stærk kollega, som man kunne henvende sig til for at få råd eller hjælp eller bare en god samtale med om dette eller hint, som trængte sig på.

Der var stil i ordets bedste forstand over hendes færd på skolen, og hendes - til tider - lidt barske facon dækkede over en varm og følsom lærerpersonlighed, hvor omsorg for eleverne og krav til dem gik hånd i hånd. Hun holdt af dem, men forlangte også, at de skulle yde det, de formåede.

Og så havde hun en dejlig humor, den lurede altid lige om hjørnet.

Vi har mistet en god ven og kollega, og vi vil med taknemmelighed mindes den tid, vi fik sammen med hende.

Æret være Vibeke Rydders minde.

Niels K. Kristensen

Dalgasskolen