Landets yngste skoleleder

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

27 år, og fra 2. april er Claus Madsen ny skoleinspektør på Kirkebakkeskolen i Vejle for 70 ansatte og 600 elever.

Efter hh-eksamen blev Claus Madsen elev i Dansk Supermarked. Et par år senere var han klar til en lederuddannelse, men stoppede så og søgte ind på Haderslev Statsseminarium, fordi han ønskede at have mere med mennesker at gøre. Målet var at blive skoleleder

'Ledelse er en disciplin, man selvfølgelig kan blive bedre til med erfaring og efteruddannelse. Men det er også vigtigt, at man interesserer sig for ledelsesværktøjer i teori og praksis, og det er jeg ret optaget af', siger han.

Claus Madsen ønsker, at folkeskolen skal boble af livsglæde og fantasi. Skolen skal skabe plads til udfordringer og udfoldelser for den enkelte og for det fælles.

Den nyudnævnte skoleleder har arbejdet som lærer et år og været viceskoleinspektør på Østerlundskolen i Nordborg i otte måneder. Han er medlem af redaktionen ved tidsskriftet 'Unge pædagoger'.