Dengang

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Nyt seminarium i Skive

I Skive har der i nogen tid været arbejdet med planer om oprettelse af et nyt seminarium til afhjælpning af den stadig stigende lærermangel. Initiativet er taget af stadsskoleinspektør Holger Paaskesen og Skives borgmester. Det er tanken at gøre seminariet, som vil finde lokaler på byens tekniske skole, til en selvejende institution. Til starten skal bruges ca. 200.000 kr., som for størstedelens vedkommende ventes bevilget af byrådet og lokale pengeinstitutter.

Som bekendt findes der kun to seminarier i Nord- og Vestjylland: Ranum og Nr. Nissum, så et nyt seminarium i Skive vil utvivlsomt afhjælpe et savn og vil antagelig bidrage til at formindske den lærermangel, der føles særlig stærkt i Thisted og Ringkøbing Amter.

Efter hvad vi erfarer, ser man i Undervisningsministeriet med velvilje på Skives seminarieplaner, og med stadsskoleinspektør Holger Paaskesen som den drivende kraft i foretagendet er der de bedste udsigter til, at de vanskeligheder, som starten vil frembyde, vil blive overvundet.

Folkeskolen nummer 14

April 1952

For 25 år siden

Pædagogisk litteratur via datamaskiner

Danmarks Pædagogiske Bibliotek meddeler, at det nu kan tilbyde sine brugere at trække på informationer om pædagogisk forskning og udviklingsarbejde fra det amerikanske dokumentationscenter, ERIC - Educational Resources Information Center. Centret registrerer tidsskriftartikler, som findes nedfotograferet på mikrofiche på Danmarks Pædagogiske Bibliotek. Samlingen består i øjeblikket af ca. 140.000 mikrofiche, der kan læses på stedet.

Foruden den omtalte manuelle søgning er det muligt at foretage en maskinel søgning ved hjælp af edb. En sådan kan formidles af Danmarks Pædagogiske Bibliotek som en såkaldt online-søgning fra en database i USA. Prisen afhænger af den tid, søgningen tager. Som en rettesnor kan anføres, at 1 times søgning vil koste ca. 550 kr., men kan opgaven klares på kortere tid, reduceres prisen tilsvarende.

Folkeskolen nummer 15-16

April 1977