Agatha Christie og Orienten

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 20. april åbner Moesgård Museum en stor udstilling om Agatha Christie og hendes forhold til mord og arkæologi. Gennem sit ægteskab med den 14 år yngre, britiske arkæolog Max Mallowan deltog hun i udgravninger i blandt andet Syrien, Jordan og Irak. Hun skrev kriminalromaner om morgenen, rensede og registrerede fund om eftermiddagen og fotograferede i øvrigt ivrigt.

En del af fundene fra udgravningerne indgår i udstillingen, men man kan også se effekter fra nogle af de filmatiserede romaner, forfatteren blev inspireret til på sine rejser. For eksempel kan man opleve en sovekupe fra 'Orientekspressen' og originale kostumer fra 'Døden på Nilen'. Herudover er flere af Agatha Christies personlige ejendele og hendes egne filmoptagelser fra rejserne udstillet.

Udstillingen vises frem til den 29. september. Få flere oplysninger på www.moesmus.dk