De farlige penge

Nyt undervisningsmateriale om børn, unge og plastickort

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nogle banker lader børn få et hævekort til en bankkonto, allerede fra de er syv år gamle, andre lader unge få hævekort med pinkode fra de er 13 år - i visse tilfælde endnu tidligere - og så er det pludselig nemt og hurtigt at skaffe sig penge. Det kan være svært at administrere.

Forbrugerinformationen har lige fremstillet et nyt undervisningsmateriale om 'Elektroniske penge - facts, fordele og fælder'. Elevhefterne sendes til alle skolebiblioteker i midten af april måned, og lærervejledningen kan læses på www.fs.dk, der er Forbrugerstyrelsens hjemmeside.

I heftet kan man læse bestemmelserne om hævekort, og der bliver advaret om, at man skal passe på koden, så andre ikke lænser kortet. I visse tilfælde kan man selv komme til at hænge på tabet, og det er alle ikke klar over. Det gælder for eksempel, hvis man har oplyst koden på kortet til én, der efterfølgende misbruger det. Kan banken bevise, at man har handlet groft uforsvarligt, kan man komme til at hæfte for 8.000 kroner.

Elevopgaverne i hæftet er autentiske sager fra Pengeinstitutankenævnet, så eleverne kan efterfølgende tjekke, om de har samme holdning til sjusk eller forsigtighed med betalingskort, som ankenævnet har.

Både lærer og elever kan læse mere på www.fs.dk.

Materialet sendes gratis til alle landets skoler.ipe