Seksual- og sundhedsundervisning og familiekundskab, Biologi

Astma

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Sarah Lennard-brown

Diabetes

Af Jo Whelan

Kræft

Af Kirsten Lamb

64 sider, 188 kroner per bog

Flachs

Nye titler i serien 'Ung og sund', som er oversatte og bearbejdede samtryksbøger. De omhandler emner, som ikke tidligere er behandlet så omfattende og grundigt i bøger for og til undervisning af børn og unge.

Titlernes sygdomme - eller rettere sygdomsgrupper - er nærmest folkesygdomme, og antallet af tilfælde stiger støt. Der kan derfor være gode grunde til, at unge har mulighed for at få en ret solid indføring, selv om det kan være som at læse i lægebøger. Ikke ligefrem noget, man kommer til at føle sig ung og sund af.

Teksten er svær, ikke mindst på grund af de mange vanskelige ord og begreber, men den brydes op i ret overkommelige afsnit af de illustrationer, flest farvefotos, som er strøet rigeligt ud på siderne.

Hertil kommer tekstbokse med supplerende oplysninger, statistik, gode råd og mange citater, hvor læger, patienter med flere fortæller om tilfælde, behandling og meget mere.

Bøger, som vil kunne gøre god fyldest, hvis en ung får et af problemerne ind på livet eller blot fatter almindelig interesse herfor.

Ordforklaringer, netadresser og fyldige registre øger bøgernes brugsværdi som supplerende litteratur ved emne- eller projektarbejder.

Hans Erik Berthelsen