Debat

Bruxelles-kontoret og Martin Rømer

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 46 opfordrede Anders Bondo Christensen dette blad 'til at beskrive arbejdet på Bruxelles-kontoret' som svar på mit læserbrev. Men det var en snedig manøvre af Anders Bondo, for hvorfor skulle Folkeskolen have udgifter desangående, når hovedstyrelsen selv vælger Bruxelles-personen og arbejdsopgaverne. Man må da kunne forvente, at hovedstyrelsen selv i dette blad kunne svare på, hvad den får ud af de mange penge til Bruxelles-kontoret.

Martin Rømer skriver nemlig aldrig om sit arbejde i Folkeskolen, men det er måske, fordi han lider af total åndelig hjemløshed, og almindelige DLF-medlemmer skal derfor stadig leve videre i uvidenhedens almuemørke.

Udgiftsposten i driftsregnskabet: 'Forbindelser til udlandet' er i år 2002 ikke oplyst endnu i Folkeskolen. Men i år 2000 svarede driftsudgifterne til fire hovedstyrelsesmedlemmer, og nu er udgifterne sikkert steget til fem hovedstyrelsesmedlemmers repræsentation.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I Folkeskolen nummer 4 er der en for mig helt ny oplysning. At 'DLF's mand i Bruxelles også har været leder af Danske Lærerorganisationer - International og dermed lobbyist for samtlige underviserorganisationer'. Har de andre organisationer også betalt deres andel af Bruxelles-udgifterne, Anders Bondo? Hvis det er tilfældet, må udgiftsrammen være på et tocifret millionbeløb.

Peter Hess-Nielsen skriver i Folkeskolen nummer 10, at kun tre hovestyrelsesmedlemmer stemte imod genbesættelsen af stillingen efter Martin Rømer.

Personligt er jeg ked af anvendelse af vore kontingentpenge til fortsat lobby-cirkus i Bruxelles, som Torben Thomsen i Folkeskolen nummer 9 beskriver det.

Poul Erik Dyreborg

Smørum

Svar

Jeg vil meget gerne debattere, om det er fornuftigt, at DLF sammen med andre lærerorganisationer har en repræsentation i Bruxelles, men jeg finder det uden for almindelig anstændighed, når du i et læserbrev antyder, at en medarbejder lider af total åndelig hjemløshed. Det niveau vil jeg ikke debattere på.

Hovedstyrelsen har på mødet i marts besluttet, at det er nødvendigt med endnu større politisk bevågenhed på initiativerne fra EU, da en stadig større del af rammerne for vores arbejde fastlægges her. Derfor mener det store flertal i hovedstyrelsen, at vi fortsat vil have stor gavn af sammen med de øvrige lærerorganisationer at have en direkte repræsentation i Bruxelles. Martin Rømer har i mange år gjort en stor og meget kvalificeret indsats, og vi håber, at vi kan finde en afløser, der kan føre dette vigtige arbejde videre.

Det var ikke nogen snedig manøvre, der fik mig til at opfordre Folkeskolen til at skrive om arbejdet på Bruxelles-kontoret. Jeg tror faktisk, at en journalistisk reportage fra Bruxelles, hvor journalisten eksempelvis fulgte konsulenten, vil blive noget mere interessant og læsevenlig end en beskrivelse fra et hovedstyrelsesmedlem.

Anders Bondo Christensen

formand for DLF