Lejrskole/friluftsliv

Friluftsliv

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

- under åben himmel året rundt

Af Jens Bursell

249 sider, 269 kroner

Politikens Forlag

Ud i det fri - foråret nærmer sig. Om det er på lejrskoleturen eller i andre sammenhænge, så er der i denne opslagsbog næsten alt, hvad der behøves. Meget af det er ikke direkte anvendeligt i forhold til skolens normale aktiviteter, for stoffet henvender sig til en meget bred gruppe af naturbrugere lige fra almindelige elever til svampeplukkere, lystfiskere, cyklister, kanofreaks, vandrefugle og sneskonørder. Men som planlægger og leder af lejr- og vildmarksture vil man kunne hente mængder af praktiske oplysninger og ideer.

En tætskrevet tekst afbrudt af anskuelige fotos giver en solid indføring til friluftslivets forskellige afdelinger. Først fortælles om udstyr, pakketeknik, rutevalg, proviant og fysisk træning. Så beskrives teknik, praktisk afvikling af ture, sikkerhed og førstehjælp. Og endelig beskrives lejr, bål, mad og gode råd om at begå sig bæredygtigt i naturen.

Her er den basisviden og de friluftsfærdigheder, der er nødvendige for at overleve derude. En håndbog til det aktive skolebibliotek. God tur.

Kaare Øster