William Staun

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forhenværende skoleinspektør William Staun er død, 90 år. William Staun blev dimitteret fra Ranum Seminarium i 1927. Efter nogle år på Ellidshøj og Veddum skoler fik han i 1936 ansættelse på Ferslev Skole.

I en årrække virkede William Staun som enelærer med flere årgange i samme klasse - senere som førstelærer på den nye centralskole, som stod færdig i 1961. Han fungerede også som kordegn ved Ferslev Kirke.

William Staun var skoleinspektør på Ferslev Skole fra kommunesammenlægningen i 1970 til han gik på pension i 1973.

William Staun hørte til 'den gamle' lærertype, som fagligt dækkede alle fag. Han var i hele sit virke pligtopfyldende, sparsommelig og kendt og respekteret som en meget dygtig lærer. Hans humoristiske sans var med i alle de mange gøremål i og uden for skolen og gjorde ham til en skattet fortæller, taler og sangskribent.

William Staun tog ivrigt del i sognets liv og har i alle måder været med til at præge livet i Ferslev og omegn. Ved hans død er en stor personlighed gået bort.

Ære være William Stauns minde.

Kolleger ved Ferslev Skole