Anmeldelse

www.modalleodds.dk

www.modalleodds.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Mod alle odds" præsenteres på forsiden som et spil og anmeldes derfor som et spil. Men det er meget sekventielt opbygget, og selve spiloplevelsen skuffer. Der er ikke mulighed for at udforske eller eksperimentere med rollen eller omgivelserne, og det ligner mest en interaktiv film, hvor du hele tiden klikker dig videre og bliver sendt tilbage, hvis du svarer forkert.

Fakta:

Titel: www.modalleodds.dk

Type: Internet

Forlag: Dansk Flygtningehjælp

Indholdsmæssigt lover spillet godt i første scene: Du er til afhøring hos politiet og er nødt til at udtale dig stik imod dine demokratiske principper for at komme videre i spillet. Den fastlåste situation bliver til en interessant oplevelse af, hvad det vil sige at skulle undsige sine egne værdier.

"Mod alle odds" benytter sig af velkendte spilelementer. For at komme ud af byen skal du gennemløbe en simpel bane, hvor du bevæger dig frem ad en fast rute ved hjælp af piletasterne og derefter en træk og slip-scene, der udfordrer din opfattelse af, hvad der er dansk.

Spillet kommer omkring nogle væsentlige vinkler i flygtningedebatten, herunder vores fordomme og frygt for det ukendte. Men det kan ikke stå alene, og det er synd.

Sidens baggrundsviden er interessant og har mange gode vinkler og detaljer. Det er klart denne del, der er sidens styrke. Der er mulighed for at forlade spillet undervejs og konsultere denne baggrundsviden. Det gør imidlertid ikke spiloplevelsen større, og spillet bør derfor indgå i et længere forløb enten som en øjenåbner i starten af forløbet eller som en form for evaluering.