Jeg har fundet en niche

Poul Bloch regner med at være skolebibliotekar og IT-vejleder i fem år, så vil han videre

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har fundet mig en niche her, hvor jeg får nogle udfordringer. Når jeg har været her en fem års tid, så har jeg nok gjort mig selv overflødig - så er der ikke udfordringer nok i det her mere, og så ville jeg komme til at kede mig, hvis jeg ikke fandt på noget andet. Måske en løsere tilknytning som en form for konsulent, men stadig væk på folkeskoleområdet'.

Poul Bloch blev færdig som lærer for to et halvt år siden og blev ansat på Hornum Skole i Aars Kommune i Himmerland i en stilling, hvor han er skolebibliotekar, IT-vejleder og underviser i 2. og 8. klasse. Oprindelig havde han nok forestillet sig, at han skulle ind i et mere typisk mandefag, noget med økonomi. Men da han efter nogle år med ufaglært arbejde på lager og fabrik syntes, det var på tide at komme i gang med en uddannelse, virkede tanken om bankarbejde ikke længere så tiltalende. Han frygtede, at det ville blive alt for rutinepræget.

'Jeg forestillede mig, at der kunne være mange muligheder i læreruddannelsen. Jeg dyrkede helt mine egne interesser på seminariet. Jeg startede i 1993, hvor Internet og multimedia for alvor slog igennem, og det så jeg en masse muligheder i. På fjerde år fik jeg undtagelsesvis lov at aflevere pædagogisk speciale i form af en cd-rom i stedet for en papiropgave. Men det er ikke teknikken i sig selv, der har min interesse længere, det er de pædagogiske muligheder, der ligger i informationsteknologien', understreger Poul Bloch.

Han er slet ikke i tvivl om, at det er vigtigt for især drengene, at nogle af lærerne er mænd - drengene i 2. klasse hænger i bogstaveligste forstand på ham. Men hvad der skal til for at holde på mændene, ved han ikke rigtig.

'Det irriterer da mig personligt, at når man har erhvervet sig en masse specialviden, som man også har brugt en del af sin fritid på at skaffe sig, så belønnes det ikke i form af løn. Men udfordringer og mulighed for faglig efteruddannelse har endnu større betydning - for mig er det væsentligt, at ledelsen giver mig et ansvar og nogle beføjelser', siger Poul Bloch og indrømmer samtidig, at det principielt set mest ansvarstunge lærerjob, nemlig jobbet som klasselærer med ansvar også for børnenes sociale liv, ikke har hans interesse.

'Det ved jeg ikke, om du skal skrive, men det er nok for meget en moderrolle'.kara