Tvind i ny rolle

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

24 grupper har søgt om statstilskud til at oprette nye skoler på gamle Tvind-adresser. Men Undervisningsministeriet sætter spørgsmålstegn ved, om de nu også er uafhængige af Tvind-koncernen.

Et stort materiale, som Undervisningsministeriet har fået fra en afhoppet Tvind-ansat, tyder på, at Folketingets lov om at nedlægge skolesamvirket nærmest er blevet opfattet som en saltvandsindsprøjtning af Tvinds ledere. I stedet for at afvikle samarbejdet vil man tilsyneladende bevare det i en centralt styret proces med navnet 'Luk og Åbn Skoler', skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Materialet omfatter blandt andet en liste over bestyrelsesmedlemmer ved nye skoler med angivelser af medlemskab af bestyrelser ved andre nye skoler og ved de gamle skoler. Desuden redegør materialet for fælles træk ved skolernes køb af bygninger fra 'Fælleseje' og 'Estate'.

Folkene bag de nye skoler har fået 14 dage til at kommentere materialet.