Dengang

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Kulde - og ingen Brændsel

Rundt om fra hele Landet kommer Meldingerne om Skolelukninger paa Grund af Brændselsmangel, og mange andre Steder sidder man i Lokaler, der kun er mangelfuldt opvarmede.

3. Februar:

Sletten Skole i Nordsjælland lukket. Skolen har Tørv, men de er saa vaade, at der ikke kan fyres med dem.

4. Februar:

Grindsted Kommuneskole lukket. - Ribe Skoler lukkes for at skaffe Brændsel til Sygehuset, der kun har Brændsel til et Par Dage. - Nakskov Forskoler lukket. - Nykøbing Sjælland udsætter Aarsprøverne til omkring 1. April paa Grund af langvarig Kuldeferie. - Humlebæk Kystdistrikts Skoler lukket. - Paa Ærø indskrænkes Opvarmningen i Bregninge og Skovby Skoler til een Skolestue.

5. Februar:

Alle Koldings Skoler lukket.

12. Februar:

Samtlige Skoler i Tikøb Kommune lukket.

Folkeskolen nummer 8

februar 1947

For 25 år siden

Skolepsykologer - en mangelvare

I dag står ca. 60 skolepsykologstillinger ubesatte. Dette tal må ventes at stige, og hertil kommer, at der skal skaffes kliniske psykologer og psykiatere til skolen. Fra visse sider ønskes, at man skal afbøde mangelen ved at fravige kravet om læreruddannelse for de psykologer, der beskæftiges ved de skolepsykologiske klinikker. Foreningen kan ikke gå ind for, at man uden videre anvender denne løsning. I stedet kunne man midlertidigt fritage de praktiserende skolepsykologer for deres undervisningspligt og desuden åbne adgange for kliniske psykologer og psykiatere. Vi må være positivt indstillet over for en dispensationsordning, men der må tages stilling i hvert enkelt tilfælde.

Folkeskolen nummer 6

februar 1972