Dansk

Scoop 1, 2, 3, 4 og 5. Vejledning og kommentarer

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

25 sider, 122,50 kroner per styk

Scoops elektroniske værktøjskasse

- fri adgang på www.scoop.mb.dk

Af Lisbet Kongsted, Marianne Danielsen og

Sten Østengaard

Malling Beck

Vejledninger og kommenterer til 'Scoop'-serien, en række antologier til danskundervisningen i 7. -10. klasse, er nu udkommet.

Antologierne er løbende blevet anmeldt i Folkeskolen og kan findes på www.folkeskolen.dk

Vejledningerne og kommentarerne er et kærkomment bidrag til 'Scoop'-serien. Bøgerne er alle velskrevne og fagligt velfunderede samt opbygget systematisk og læservenligt. De klæder læreren godt på til at planlægge og udføre en kvalificeret, differentieret og velbegrundet danskundervisning med udgangspunkt i antologierne.

I antologierne præsenteres en lang række begreber og modeller, som nu uddybes og begrundes på 'Scoop's velfungerende og meget brugervenlige hjemmeside. Der er fri adgang til hjemmesiden på www.scoop.mb.dk, og dansklæreren kan her opdatere sin faglige viden samt hente inspiration til arbejdet med både tekst- og billedanalyse.

Sammenfattende giver disse to nye tiltag læreren mulighed for at navigere fagligt sikkert og reflekterende i litteraturanalysens vidtspændende univers.

Lisbet Steen Højland