Randi Bøyesen 50 år

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Engageret er hun, det skal man ikke være længe sammen med hende for at opdage. Og så har hun humor. Og det er jo godt for enhver i skoleverdenen, men måske endnu vigtigere som børnehaveklasseleder i fødselarens hjemkommune, Rødovre, hvor hun har været ansat i 24 år.

Organisationspolitik har Randi Bøyesen arbejdet med i 15 år, heraf otte i bestyrelsen for Børnehaveklasseforeningen. I næsten fire år har hun repræsenteret børnehaveklasseledere i DLF's hovedstyrelse, hvor hun lægger mange kræfter i pædagogisk udvalg.

'En ansvarlig arbejdshest', 'vedholdende', 'ben i næsen' og 'effektiv' lyder en række kollegaudsagn om Randi Bøyesen. Men det er ikke kun kolleger og andres børn, hun kerer sig om. Hun er mor til fire børn.

Og så har hun grønne fingre; i haven pusles der om både blomster og grøntsager. På det sidste er sejlsport kommet til som en ny afstresser-interesse.

Randi Bøyesen har sine meningers mod og står fast på sine grundholdninger, men hun er heller ikke bange for at skifte standpunkt, når verden ændrer sig.

'Børnehaveklasseledernes arbejdstidsaftale bør tilnærmes lærernes', skrev hun før overenskomsten i 1997. 'Nu er det nærmest omvendt: lærernes aftale bør tilnærmes vores', lyder en ny konklusion.

Lørdag den 6. februar kan Randi Bøyesen fejre det halve århundrede.