Lærernes Pension bliver ikke berørt

PFA-skandalen rammer ikke Lærernes Pension

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I mange dage har gavlen på ejendommen Sundkrogsgade 4 på Østerbro i København optaget en stor del af nyhedsudsendelsernes sendetid.

Det er her, pensionsselskabet PFA holder til, og billedet af facaden med de store skilte er blevet brugt, når det har skullet fortælles, at det store selskab, hvor mange tusinde danskere sparer op til deres alderdom, måske er i fare for at miste milliardbeløb i forbindelse med Kurt Thorsen-skandalen.

På facaden står der Lærernes Pension lige under PFA, men selvom navnet er placeret på samme facade som PFA og et par andre selskaber, der er tilknyttet PFA, forsikrer direktøren Paul Brüniche Olsen, at Lærernes Pension ikke vil blive berørt, uanset hvordan Kurt Thorsen-sagen ender.

'Vi har et tæt samarbejde med PFA, men Lærernes Pension er et selvstændigt forsikringsselskab, og vores formue vil ikke blive berørt, hvis det usandsynlige skulle ske, at PFA kom til at tabe penge som følge af sagen', siger han.

PFA ejer 51 procent af Lærernes Pension. De øvrige 49 procent ejes af LPA Holding, et selskab, hvis aktier er fordelt mellem Danmarks Lærerforening, andre lærerorganisationer og de kommunale arbejdsgivere.

PFA tager sig af den daglige administration for Lærernes Pension. Det er derfor, man kan opleve, at der bliver sagt PFA i telefonen, når man ringer til Lærernes Pension. Selskabets administration holder desuden til i samme bygning som PFA.

'Men samarbejdet betyder ikke, at vi har fælles pengetank', siger Paul Brüniche-Olsen.

Lærernes Pension har overenskomstansatte lærere under Lærernes Centralorganisation som sine kunder. Dem er der i øjeblikket 40.000 af.j