Hjælp til grønne indkøb

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange skoler tænker på miljøet, når de køber ind til skolen. Men trods de gode hensigter kan det være svært at få overblik nok til at gøre et godt og miljøvenligt køb. Derfor har Miljøstyrelsen nu udgivet en række miljøvejledninger, der skal gøre det lettere at købe miljøvenligt ind. Her kan man hente gode råd om indkøb af alt fra møbler og kontormaskiner til kopipapir og køkkenruller. Hver vejledning indeholder en kort oversigt og en tjekliste samt baggrundsdokumentation.

'Det kan godt være, at der går lang tid mellem, at skolerne køber nye printere og kopimaskiner, men set i et større perspektiv er den offentlige sektor storforbruger af kontormaskiner. Det er derfor ikke ligegyldigt, hvilke produkter institutionerne vælger. Hvis skolerne i endnu højere grad stiller krav til producenterne, vil det stimulere udviklingen af renere og mere miljøvenlige produkter', siger kontorchef i Miljøstyrelsen, Preben Kristensen.

Miljøvejledningerne er gratis og fås hos Miljøbutikken, der har telefon 3392 7692.