Hans Olav Hansen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hans Olav Hansen er død den 17. januar 1999. Han blev 60 år. For mindre end et år siden arbejdede Hans Olav sammen med os på Alminde-Viuf Fællesskole. I foråret 1998 blev han pludselig syg af kræft, og han vendte ikke tilbage til arbejdet efter rekreationen, idet han lod sig sygepensionere inden sommerferien 1998. Hans Olav ville ikke vide af sygdommen, og han var en veloplagt vært, da han fejrede sin 60-års fødselsdag med en storstilet og hyggelig fest i hjemmet på Almind Hede 22. juli 1998. Han var i besiddelse af en ukuelig optimisme, ja, så sent som ved julefrokosten den 18. december 1998, hvor vi var sammen med en tydeligt svækket Hans Olav, talte han med overbevisning om mulighederne i den alternative behandling.

Hans Olav uddannedes på Kolding Seminarium og var ansat ved Smidstrup-Skærup Centralskole fra 1966 til 1973. Fra 1973 til pensioneringen i 1998 var han ansat ved Alminde-Viuf Fællesskole. Fra 1978 fungerede han her som skolevejleder. Derudover underviste han i dansk, matematik og orienteringsfag. Mange elever har i en urolig og forvirret tid haft glæde og gavn af at møde den ro og sindighed, som var Hans Olavs væsen. Det har været sådan, uanset om de har mødt ham som klasselærer i overbygningen, som lærer i øvrigt eller som skolevejleder.

Gennem mange år var vindkraft og vindmøller Hans Olavs store interesse. Tidligt rejstes en mølle derhjemme, og senere har han på en eller anden måde sat sit fingeraftryk på mange af de vindmøller, vi ser i landskabet på Kolding-egnen. Folkemusikken var en anden af interesserne, og i en årrække spillede han violin i gruppen 'Hedeselskabet'.

Vore tanker går i denne svære tid til de fem børn, Hans Olav efterlader - allermest til lille Anders.

Kolleger

Alminde-Viuf Fællesskole