Farum uddeler computere

Elever fra børnehaveklasse til 10. klasse får gratis computere

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gratis computere til alle lærere og elever vil være en realitet i Farum Kommune per august 1999. Lærerne fik tilbuddet allerede i december 1998. Til august får 2.500 elever fra børnehaveklasse til 10. klasse så gratis computere forærende af kommunen.

De lærere og kommunalt ansatte, som tilbuddet gælder, forpligter sig moralsk til at tage tre moduler til pc-kørekort som fjernundervisning.

Modulerne indgår sammen med Internet i en pakkeløsning og skal tages uden for normal arbejdstid. Hvert modul kræver en indsats i størrelsesordenen én arbejdsuge, oplyser en kursusudbyder.

Kommunen har sat 25-30 millioner kroner af til uddelingen samt et par millioner årligt til diverse udgifter.

Borgmester Peter Brixtofte begrunder initiativet således: Eleverne får højnet uddannelsesniveauet, og desuden fjerner gratis-computere til alle skellet mellem elever fra hjem med computer og elever fra hjem uden computer. Computerne vil give et bedre forældre-barnsamarbejde, både når det gælder undervisning, og når det gælder lektier.

For kommunens ansatte, herunder lærerne, vil computerne give et efteruddannelsesmæssigt kompetenceløft, lyder det fra Peter Brixtofte.

ss

Powered by Labrador CMS