Ester Stage Krage

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lige efter årsskiftet 1999 modtog vi budskabet om, at vor kollega gennem mange år, pensioneret overlærer Ester Stage Krage, pludselig var afgået ved døden uden forudgående sygdom.

Ester Krage blev ansat ved den nye Haarby Skole i 1951 efter en tid som praktiklærer ved Odense Seminariums øvelsesskole. Hun var således en af pionererne ved opbygningen af en helt ny skole med eksamensklasser i landkommunen Haarby.

I 1988 - efter 37 års trofast gerning ved Haarby Skole - gik Ester Krage på pension.

Igennem sit lange virke blandt mange elever lærte vi som kolleger Ester at kende som en særdeles kompetent, flittig, venlig og dygtig pædagog, som altid kom elever, kolleger, forældre og ledelse i møde med venlighed, hjælpsomhed og varme. Hun holdt urtolig meget af sine elever og gjorde en stor indsats for, at den enkelte skulle nå så vidt som muligt ud fra sine egne forudsætninger. For hende var hver enkelt elev et menneske under udvikling, som hun med sin varme og energi ønskede at være med til at give den bedst mulige skolegang. Rigtig mange elever kan takke hende for en god og udbytterig skoletid.

Et stort menneske er ikke længere iblandt os. Mange af hendes tidligere kolleger fra skolen mødte op ved bisættelsen for at ære hendes minde.

Kolleger

Haarby Skole