Dukketeater for de yngste

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bådteatret i København har netop haft premiere på eventyrforestillingen 'Den kloge dronning'. Stykket handler om en konge, der vil giftes med den smukkeste og klogeste pige i hele verden. Men pigen må samtidig hverken være smukkere eller klogere end ham selv. Han finder hende og gifter sig med hende, selvom hun er klogere end ham. Kongens betingelse for ægteskabet er, at dronningen aldrig vil vise for omverdenen, at hun er klogere end sin mand. Det løfte kan den kloge dronning imidlertid ikke holde, og kongen vil bortvise hende. Men også dronningen har stillet en betingelse for ægteskabet, og hun sørger på snedig vis for, at den bliver opfyldt.

'Den kloge dronning' er især for børn fra fire-otte år. Forestillingen opføres på Bådteatret i Nyhavn indtil den 7. marts. Billetter kan bestilles på telefon 3312 1460 på hverdage mellem klokken 12 og 16. Man kan se mere om forestillingen på Internettet: www.baadteatret.dk.