Debat

Flot facade, men ingen sjæl på UCC’s campus

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Vi ønsker et levende studiemiljø på Campus Carlsberg«, blev der sagt af UCC's ledelse inden den store flytning til de flotte nye byggerier på Vesterbro i København. Disse flotte ambitioner lader dog ikke til at blive indfriet på det prægtige nye uddannelsessted, hvor studerende for eksempel endnu ikke har mulighed for at booke lokaler til at afholde større sociale arrangementer. Som nyuddannet lærer fra Zahle, der har oplevet et aktivt og levende studiemiljø, gør det mig trist - på de studerendes og på samfundets vegne. Engagement i studietiden medfører engagement i arbejdslivet, det er der ingen tvivl om. Manglende studieliv kan risikere at gøre det modsatte.

»De studerende skal have adgang til Campus Carlsberg 24 timer i døgnet«, blev der sagt inden indrykningen. For mange travle studerende var dette sød musik og en udsigt til at kunne planlægge sit studiearbejde og eksamensforberedelse. Imidlertid er dette heller ikke tilfældet. 7.30-21.30 kunne det blive til.

Når seks uddannelser flytter sammen under samme tag, kan der selvfølgelig opstå udfordringer, men det er sørgeligt gang på gang at se eksempler på, at ledelsen nedprioriterer anliggender, der har med studiemiljøet at gøre.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

»Vi ønsker at skabe et studiemiljø, hvor de studerende har lyst til at være«, blev der sagt. Et levende studiemiljø er alfa og omega for en god uddannelse, men det kan ikke skabes af de studerende alene. Det er afhængigt af ledelsens opbakning.

Samfundet har bekostet et vanvittigt dyrt campus - netop for at skabe et attraktivt studiemiljø for velfærdsuddannelserne. Det er bare ikke så attraktivt, desværre.

Facaden er prangende, men indeni er der altså lang vej igen.

Powered by Labrador CMS