Charlotte drømmer om at køre traktor

Charlotte er 23 år og har generelle indlæringsvanskeligheder og psykiske problemer. Hun er andenårselev på STU Viborg.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Jeg går her, fordi der er ting, jeg ikke lærte i skolen. I dag har jeg lavet salatbar. Det var hyggeligt. Jeg stod sammen med min kontaktlærer, for jeg kan ikke altid lide at stå alene. Så bliver det sort for mig, og jeg går i stå«.

Charlotte har gået på forskellige specialskoler, men synes, at hun lærer mere på STU.

»Jeg føler, at jeg er med i undervisningen, fordi jeg ikke sidder og laver ingenting. Jeg kunne godt have tænkt mig, at jeg kunne have brugt mine hænder i specialskolen, for jeg er et udemenneske. Jeg har traktorkørekort og har hjulpet min far med at køre halm for en landmand. Så har jeg kørt traktoren en gang imellem. Mange i min familie har traktor, og det har min far også haft engang«, fortæller Charlotte.

Hun vil gerne i praktik på en maskinstation, men hun ved ikke, om det kan lade sig gøre.

»Min drøm er at blive landmand. Det har jeg hele tiden haft i hovedet. Det lykkes måske, måske ikke. Jeg vil gerne have min egen gård, men ellers er det okay, at jeg bliver ansat et sted«.

Powered by Labrador CMS