'Vi tror på, at de lokale skoleledere og medarbejdere sammen med eleverne og forældrene kan skabe den bedst mulige skole. Derfor sætter vi også ganske få rammer. Vi har simpelthen stor tillid til fagligheden og evnen til at inddrage ude på skolerne', siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.
"Vi tror på, at de lokale skoleledere og medarbejdere sammen med eleverne og forældrene kan skabe den bedst mulige skole. Derfor sætter vi også ganske få rammer. Vi har simpelthen stor tillid til fagligheden og evnen til at inddrage ude på skolerne", siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

Sådan bliver de få hegnspæle om friheden for Holbæks skoler

En smal styrelsesvedtægt, nogle regler for budget og regnskab og så personalepolitikken. Det er byrådets såkaldte 'hegnspæle' - altså ting, som skolerne ikke må ændre på i deres tre år med frihed fra en stor del af de normale regler. Og selv med de få hegnspæle lover politikerne er være åbne, hvis en skole alligevel vil søge dispensation fra en regel. Forsøget fået navnet: Børnenes Skole – Frihed, Faglighed og Fællesskab. Og i det navn rummes kommunalbestyrelsens forventninger, skriver Holbæk Kommune i en pressemeddelelse.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pressemeddelelse fra Holbæk Kommune

Powered by Labrador CMS