Anmeldelse

Flip din undervisning

Hvis du vil flippe videre

Flipped learning er et koncept, der er kommet for at blive. Med denne bog kan du komme videre fra begynderstadiet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Flip din undervisning" er ikke en bog for den underviser, der blot gerne vil i gang - forsøge sig med at flippe sin undervisning for at få egne oplevelser og erfaringer med konceptet. Det er bogen for nuanceret og for omfangsrig til at kunne være. Der er i "Flip din undervisning" bidragydere, der hver for sig har skrevet glimrende bøger netop til den engagerede nybegynder, der behøver overblik og sprog til personlige arbejdsprocesser, for eksempel Henning Romme Lunds bog "Flipped Classroom – kom godt i gang".

Fakta:

Titel: Flip din undervisning

Pris: 300

Sider: 260

Forlag: Turbine Forlaget

"Flip din undervisning" er derimod en glimrende bog for de undervisere, der har fået deres første erfaringer med konceptet og nu søger mere information og mere bredde. Mere viden. Bogen indeholder 12 meget forskellige, men hver for sig meget gode artikler skrevet af fagpersoner fra folkeskoleområdet, gymnasieområdet og det it-didaktiktiske område. Artiklerne spænder vidt og handler både om grundlæggende begreber som læringsrum, der trækker på gamle begreber fra AFEL (ansvar for egen læring), og om læreren som træner, skulptør, konsulent og deltager.

Der er en velskrevet artikel om begrebet elevcentreret undervisning, der rummer en fin diskussion om, hvad der overhovedet kan forstås ved dette begreb, der jo bruges i flæng i den løbende samtale om skole og undervisning. Der er en velskrevet artikel om kollaborativ læring og tryghedsorienterede og udfordringsorienterede elever, og hvordan man kan lave gode gruppearbejdskontrakter. Og så er der naturligvis artikler, hvori begreber som undervisningsdifferentiering, for eksempel visualiseret gennem metromodellen, og evaluering indgår. Alt sammen orienteret mod temaet flip.

"Flip din undervisning" er en meget anbefalelsesværdig antologi for undervisere, der vil vide mere. Bogen anbefales også for sine fine og meget læsbare figurer og illustrationer.