De nationale test – hvordan er de?

Der er blevet diskuteret, talt og skrevet meget om de ti obligatoriske nationale test i folkeskolen, men ind til i går var der ikke mange, der havde set de fortrolige opgaver. Nu er de første test i gang - skriv og fortæl om, hvordan det er gået.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der var forpremiere på testene på 29 skoler i torsdags, og i går gik det så løs for alvor med test i engelsk, matematik, fysik/kemi, geografi og biologi. De fire test i dansk/læsning for 2., 4., 6. og 8. klassetrin, hvor opgaveproduktionen har voldt de største problemer, går først i gang 1. marts.

Folkeskolen.dk vil gerne høre fra de lærere, som nu har prøvet testene. Var der tekniske problemer? Oplevede eleverne at blive smidt af netværket undervejs, som det blandt andet skete ved forpremieren i Birkerød i torsdags? Kunne eleverne forstå de stillede opgaver? Syntes de, testen var en god oplevelse? Kunne testene gennemføres på de afsatte 45 minutter, eller tog den meget kortere eller meget længere tid? Kunne I nøjes med én lærer til at gennemføre testen, eller måtte it-vejlederen eller en anden assistere undervejs? Oplevede I uforståelige, ulogiske eller fejlbehæftede opgaver?

Opgaverne indhold er fortroligt, så man må kontakte nationaletest@skolestyrelsen.dk, hvis man oplever fejl i en konkret opgave, men I må meget gerne nedenfor diskutere opgavetyperne, blot I ikke kommer ind på den konkrete opgaves indhold. Der er eksempler på mange af opgavetyperne på http://demo.evaluering.uvm.dk/ som man kan diskutere udfra.