Debat

Podcasts om den nye skoleaftale

Bliv klogere på den nye aftale om fremtidigt evaluering- og bedømmelsessystem

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den nye aftale på folkeskoleområdet er interessant og bemærkelsesværdig både politisk og fagligt. Dels er den kommet til i et bredt samarbejde og dels nytænkes en række væsentlige elementer – især knyttet til test og bedømmelser, som har været et heftigt debatteret tema i mange år.

Vi har talt med Stefan Herman Rektor for Københavns professionshøjskole om aftalens politiske elementer, mens lektor Dorte Østergren-Olsen har givet os et indblik i aftalens faglige elementer. Vi drøfter den faglige og didaktiske betydning af bedømmelser og tests, screening af ordblinde og højtbegavede og meget andet.

Du kan finde de to podcasts på alle almindelige podcastplatforme, og læse mere her: https://alumne.kp.dk/posts/sadan-skal-skoleeleverne-males-og-vejes-i-fremtiden

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Powered by Labrador CMS