Et ekstra kreativt fag

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Charlotte Øllgaard er tredjeårsstuderende på læreruddannelsen i Esbjerg. Hun har linjefagene dansk, religion, biologi og materiel design. I Esbjerg er det nemlig muligt at vælge et ekstra linjefag, og det har givet hende plads til det nye designfag.

»Jeg har valgt fag af interesse. Dansk for de ældste elever er mit primære fag. Jeg vil gerne være dansklærer og klasselærer. Men jeg håber også at komme til at undervise i religion og biologi. Materiel design har jeg valgt, fordi det er muligt at få et ekstra fag, og jeg vil gerne have et kreativt fag også. Jeg har syet meget tidligere og kunne tænke mig at undervise i det som aftenskolefag«, siger Charlotte Øllgaard.

Timerne i materiel design ligger to eftermiddage om ugen. Læreruddannelsen har sørget for, at timerne er placeret, så det kan kombineres med de andre fag.

»Det er superfedt at kunne få lov til at tage et ekstra fag, da man ellers godt kan glemme de kreative fag. Men jeg har da travlt. Det må så gå ud over fritiden og vennerne«.

Charlotte Øllgaard har i forvejen en uddannelse inden for syning, men hun er glad for at blive introduceret til maskinerne i sløjdværkstedet.

»Faktisk giver materiel design mig to linjefag, fordi fagene stadig er delt i håndarbejde og sløjd i folkeskolen«, siger Charlotte Øllgaard. |