En slikskål på sofabordet er ikke hensigtsmæssigt, mens man ser tv, fortæller FDB
Stian Martinsen
Slik og fjernsyn er en uheldig kombination
Slik og fjernsynskiggeri er en uheldig kombination. Når vi spiser slik foran skærmen, koncentrerer vi os ikke om det, vi spiser. Det kan give dårlige slik- og mad vaner, siger FDB.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Film på flimmeren og slik i skålen. Kombinationen er velkendt, men også uheldig. Det kan nemlig give børn dårlige slik- og madvaner at kæde slik, hygge og fjernsyn sammen.
"Når vi spiser foran fjernsynet, har vi fokus på, hvad der sker på skærmen og koncentrerer os ikke om det, vi spiser, hvordan det smager og hvornår vi ikke længere nyder det", siger , der er sundhedsansvarlig hos FDB Joan Preisler til Ritzau.
Tidligere har en undersøgelse fra FDB Analyse vist, at 66 procent af de voksne danskere, der sommetider spiser uden at være sultne, gør det foran fjernsynet.
Væk med den ugentlige slikdag
En undersøgelse fra FDB Analyse viser, at mere end halvdelen af danske forældre har indført en fast slikdag i løbet af ugen for at begrænse slikindtaget.
Men ifølge Joan Preisler kan den faste slikdag være et problem, fordi børn også får tilbudt slik ugens seks andre dage, uden at forældrene er opmærksomme på det. Den faste slikdag kan derfor netop være den dag, der vælter sukkerbudgettet hos børn.
"Derfor kan fredagsslik lige præcis være den mængde, som gør, at børnene får for meget slik i forhold til anbefalingerne", siger Joan Preisler.