Anmeldelse

En jernalderlandsby

Ideer til historiske værkstedsaktiviteter og tværfagligt arbejde i skolen og friluftslivet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen indeholder en række ideer til aktiviteter, som kan give en fornemmelse af, hvordan dagliglivet var i jernalderen. Den henvender sig til aktive lærere i folkeskolen og i friluftslivet. I skolen kan den finde anvendelse i fagene sløjd, hjemkundskab, håndarbejde og historie, men er vel specielt egnet i forbindelse med emneuger og andre former for tværfagligt arbejde med tid til fordybelse og indlevelse.

Bogens forfatter er tidligere pædagogisk medarbejder ved Skoletjenesten Lejre Forsøgscenter. Han står også bag to tidligere udsendte bøger: "En vikingemarkedsplads" (1995) og "En stenalderboplads" (2003).

Der er tale om en interessant bog med rigtig mange gode forslag til aktiviteter. De enkelte aktiviteter er godt beskrevet og gør det nemt for læreren at få det til at fungere. De enkelte afsnit i bogen indledes med en meget brugbar oversigt, der inspirerer til arbejdet med aktiviteterne.

Bogen indledes med et udmærket afsnit om jernalderen, der i kort og præcis form opdaterer læreren.

Jeg vil anbefale bogen til det pædagogiske servicecenter, da der er tale om en god opslagsbog.