Markant dyk i andelen af studenter med tysk eller engelsk på højniveau

Andelen af studenter med tysk og engelsk på a-niveau fra landets almene gymnasier er faldet ganske massivt siden 2016, viser nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 2016 havde 8,9 procent af studenterne fra landets almene gymnasier stx haft tysk på det højeste niveau. Det er væsentligt flere end andelen, der i sommer fik deres studenterhue efter tre års undervisning i faget. Her havde kun 5,7 procent af studenterne haft faget på a-niveau.

Det skriver gymnasieskolen.dk på baggrund af tal fra Børne- og Undervisningsministeriet. Forskellen er et fald på 36 procent.

Også andelen af studenter med engelsk på a-niveau er faldet i perioden. I 2016 havde 66,9 procent af studenterne haft engelsk på a-niveau, mens andelen i 2021 var faldet til 55,3 procent. Det svarer til et fald på 17 procent.

I samme periode er der også sket et fald i andelen af studenter med fransk på a-niveau. I 2016 havde 1,7 procent af studenterne haft fransk på a-niveau. I 2021 var andelen faldet til 1,2 procent.

Dyk i andelen af elever med tysk på højniveau

 

Powered by Labrador CMS