I første afsnit af den nye serie 'Hr. Skægs Hotel' byder Hr. Skæg den russiske astronaut Lado Hadzic velkommen.

Ny Hr. Skæg-serie kan bruges i sprogundervisningen

Den kendte Ramasjang-stjerne Hr. Skæg er klar med en ny serie, der skal hjælpe til at vække børns nysgerrighed for sprog. Serien handler om Hr. Skægs nye hotel, og her bliver der talt 14 sprog.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Do you speak English?"

Sådan lyder spørgsmålet, da Hr. Skæg noget overrasket og forvirret byder en russisk astronaut velkommen til sit nye hotel i første afsnit af den nye serie 'Hr. Skægs Hotel'.

I en ny serie på DR's Ramasjang har Hr. Skæg åbnet sit eget hotel, og som hotelejer bliver der brug for at kunne tale engelsk for at kunne tage godt imod en lang række udenlandske gæster.

Serien har til formål at vække børns nysgerrighed for sprog, og undervejs i serien bliver børnene præsenteret for hele 14 forskellige sprog.

"I 'Hr. Skægs Hotel' fungerer engelsk som det fælles sprog, så Hr. Skæg kan tale med sine gæster, selvom de kommer fra fremmede lande. Men han lærer også et par gloser på gæsternes originale sprog. I løbet af serien bliver børnene præsenteret for disse sprog: engelsk, tysk, svensk, norsk, russisk, grønlandsk, færøsk, spansk, italiensk, fransk, kinesisk, japansk, arabisk, finsk og luganda (bantu)", lyder det i en pressemeddelelse for den nye serie.

"Historierne i 'Hr. Skægs Hotel' er designet til at blive forstået, selvom en stor del af dialogen foregår på engelsk. Nogle gange oversættes dele af dialogen, men ofte er situationerne forståelige gennem kropssprog og mimik", lyder det videre i pressemeddelelsen.

Serien bliver sendt på DR Ramasjang. Det første afsnit i serien blev sendt i torsdags, og det andet afsnit bliver sendt i dag kl. 17.15.  

Powered by Labrador CMS