Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst fortæller, at donationen har givet mulighed for et kvalitetsløft på skolerne i de fire nordsjællandske kommuner.

A.P. Møller-millioner til Nordsjælland

Fire kommuner nord for København har fået 7 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden. Pengene skal bruges til kompetenceudvikling af lærere, pædagoger, faglige ledere og skoleledere.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kommunerne Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal er gået sammen om projektet "Alle børn skal lære mere", der blandt andet bygger på professor John Hatties forskning om børns læring. Derfor skal kommunernes 3000 lærere, pædagoger, faglige ledere og skoleledere have matchende kompetenceudvikling, der vil blive igangsat i løbet af 2015. Sammenlagt går der 27.400 elever på de fire kommuners folkeskoler.

Undervisningens hellige gral

Selve kompetenceudviklingen er centreret om, at ledelsen får børnenes læring i centrum, at udvikle læreres og pædagogers samarbejde med henblik på evaluering af deres praksis og læringsmetoder baseret på evidens og forskning.

Om donationen siger Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (Socialdemokratiet):

"Denne donation er med til at gøre det muligt for os at løfte kvaliteten af læringen på alle vores skoler. Det er samtidig en anerkendelse af hver eneste medarbejder ude på skolerne, og en tiltro til, at alle kan og vil skabe de forandringer der skal til, for at alle elever lærer mest muligt".

A.P. Møller åbner for 2. ansøgningsrunde til folkeskoledonation

 

Læs mere

Læsom A.P. Møller Fondens donation til "Alle børn skal lære mere" pålisten.