OK24

Janne Jensen
”Jeg ved godt, at vi får mere i løn end folkeskolelærere. Derfor synes jeg, det er fint, at tillægget går til dem", siger lærer på specialskole Janne Jensen.

Lærer på specialskole hilser tillæg øremærket lærere i folkeskolen velkommen

Janne Jensen er lærer på en specialskole. Hun har fuld forståelse for, at der i lærernes nye overenskomst er et løntillæg, som kun går til lærere på almindelige folkeskoler. 

Publiceret

”Lønforskellen mellem at arbejde på en specialskole og en almindelig folkeskole var blevet for stor".

Sådan lyder forklaringen fra formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen på et årligt tillæg på 7500 kroner, som er øremærket til lærere/børnehaveklasseledere på almindelige folkeskoler og ikke til ansatte på specialskoler. 

Janne Jensen er lærer på specialskolen Skolen ved Nordens Plads på Frederiksberg. Hun forstår godt, at det ekstra tillæg kun går til lærere på almindelige folkeskoler.

”Jeg ved godt, at vi får mere i løn end folkeskolelærere. Derfor synes jeg, det er fint, at tillægget går til dem. Nyuddannede starter lavt. Hvis man vil beholde lærere i folkeskolen, så de ikke skifter job, er det vigtigt, at de får en bedre løn”, siger Janne Jensen.

Specialskoletillæg

Lærere på selvstændige specialskoler får et tillæg på godt 2000 kroner om  måneden plus et timebaseret tillæg på godt 27 kr. 

”Det er fysisk og psykisk et lidt hårdere job i specialskoler, og så skal man i højere grad undervisningsdifferentiere”, siger hun. 

"Vi har på min skole 24 timers undervisning om ugen. Jeg synes, det er rimelig mange”.

Hun er tilfreds med, at forhandlerne ved disse overenskomstforhandlinger er blevet enige om at afsætte penge til en kompetencefond.

”Jeg synes, det er smaddergodt. Vi har brug for at få efteruddannelse og udvikle os, og jeg har ikke noget imod, at der bliver sat midler af det ved overenskomstforhandlingerne”.

Håber, lønstigning er stor nok

Overenskomstresultatet betyder, at alle kommunalt ansatte DLF'ere får generelle lønstigninger på 5,74 procent i 2024. 4 procent fra 1. april plus 1,74 procent fra reguleringsordningen 1. oktober.

”Det betyder, at en gennemsnitlig lærers månedsløn stiger med cirka 2300 kr.”, har Gordon Ørskov Madsen tidligere forklaret.

Janne Jensen er i tvivl om, hvorvidt de lønstigninger, hun kan se frem til i løbet af de næste to år er nok.

”Jeg er glad for, at vi får lønstigninger, men jeg er ikke sikker på, at det er nok i forhold til, hvor dyrt det er at handle. Det er på tide, at alle offentligt ansatte får mere i løn. Det kan ikke være rigtigt, at der skal være så stor forskel på ansatte i det offentlige og private. Det er vigtige jobs, hvis samfundet skal køre rundt”.