Debat

Faglige kurser? Det kan du skyde en hvid pind efter!

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Vi har 35 timers tilstedeværelse, er jeg væk på kursus, skal jeg altså arbejde mere i andre uger, timerne bliver ikke sløjfet, men skal læses på et andet tidspunkt. Jeg betaler altså selv for at komme på kursus«.

Ovenstående udsagn in­dikerer med al ønskelig tydelighed, at lærerne er pressede arbejdsmæssigt, hvilket igen forhindrer dem i at udbygge deres fagligt pædagogiske kompetence, der tilbydes gennem den faglige forening eller via kortere kurser på Center for Undervisningsmidler, CFU. Udsagnet er blot en af de udtalelser, der danner baggrund for artiklen: »Faglige kurser? Det kan du godt skyde en hvid pind efter!«, der kan læses på folkeskolen.dk. Artiklen beskriver, hvorledes det bliver vanskeligere og vanskeligere for lærerne at deltage i faglige kurser arrangeret af de faglige foreninger. Det bekræftes af en forespørgsel blandt de faglige foreninger, der er tilknyttet Danmarks Lærerforening.

Tysklærerforeningen for Grundskolen har foretaget en landsdækkende undersøgelse for at få klarlagt, i hvilken udstrækning kollegerne får mulighed for at deltage i fagligt pædagogiske kurser. Undersøgelsen viser klart, at kolleger ansat i folkeskolen i vid udstrækning får afslag eller af arbejdstidsmæssige årsager fravælger at deltage i kurser arrangeret af den faglige forening eller af CFU'erne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler