Anmeldelse

Didaktik og pædagogik

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen vil føre læseren ind i både didaktikkens og pædagogikkens grundtemaer. Begreber som "dannelse" og "uddannelse" diskuteres således som væsentlige temaer i forhold til henholdsvis skolens opgave og undervisningsformer i skolens praksis.

Fakta:

Titel: Didaktik og pædagogik

Forfatter: Hans Jørgen Kristensen

Pris: 248,75 kroner

Sider: 270 sider

Serie: Gyldendals Lærerbibliotek

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Forfatteren har nogle klare fokuspunkter inden for begreber som undervisningsdifferentiering, medbestemmelse og demokratisk dannelse. Bogen giver et sammenhængende billede af disse pædagogiske og didaktiske begreber. En sammenhæng, som viser sig, når der med afsæt i de nævnte fokuspunkter også introduceres til andre faglige begreber som eksempelvis "tværfaglighed", "evaluering", "undervisnings- og arbejdsmønstre". Desuden sætter forfatteren de faglige fænomener ind i et politisk, historisk samfundsperspektiv. Bogen kan varmt anbefales til brug i læreruddannelsens pædagogiske fag, særligt i faget almen didaktik.